Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17/07/2024 η πρώτη εισαγωγική διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση των στελεχών των αρμόδιων διευθύνσεων και της Διοίκησης  του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους εκπροσώπους των πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) με θέμα « Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024» (ΕΑΕ 2024) . Στη συνάντηση μετείχαν προς υποβοήθηση  και  εκπρόσωποι της αναδόχου ένωσης εταιρειών.

Λόγω του μεγάλου πλήθους των ΚΥΔ, αυτά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έγιναν δύο πανομοιότυπες συναντήσεις.

Από την πλευρά του Οργανισμού, έγινε μια πρώτη  συνοπτική παρουσίαση της εφαρμογής της ΕΑΕ 2024, δόθηκαν παραδείγματα και οδηγίες,  ενημερώθηκαν τα ΚΥΔ για την εγκύκλιο υποβολής ΟΣΔΕ 2024, απαντήθηκαν ερωτήματα, δόθηκαν διευκρινήσεις και καταγράφηκαν όλα τα ηλεκτρονικά αιτήματα και μηνύματα προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν  και να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις απαντήσεις.

Η Διοίκηση του Οργανισμού έκανε λόγο για τη θεμελίωση μιας καινούργιας, καλύτερης περιόδου για τον Οργανισμό και νέας αφετηρίας επικοινωνίας και ενημέρωσης των ΚΥΔ.

Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι ο Οργανισμός επεξεργάζεται εκτός από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαδικτυακών συναντήσεων  και κάποιες ενημερωτικές ανοιχτές εκδηλώσεις, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε εκπροσώπους των ΚΥΔ και παραγωγούς, με φυσική παρουσία, να ενημερωθούν για τον καλύτερο δυνατό  τρόπο υποβολής της ΕΑΕ 2024 .

Το πρόγραμμα των διαδικτυακών συναντήσεων και των ενημερωτικών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί από τον Οργανισμό τις επόμενες ημέρες.

Επιστροφή στην κορυφή