Σχετικά με την πορεία της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ έτους 2023 θα θέλαμε να πληροφορήσουμε τους φίλους αγρότες για τα εξής:

  1. Μέχρι σήμερα στο σύστημα καταχώρησης της ΕΑΕ 2023, το οποίο βρίσκεται στο gov.gr, έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι ώρας 95.564 δηλώσεις-αιτήσεις. Πρόκειται για σχετικά μικρό αριθμό, που όμως δικαιολογείται εξαιτίας της έλλειψης εξοικείωσης των γεωργών με τα νέα σχήματα του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ και την γενικότερη ανασφάλεια, που εύλογα προκαλείται από τον νέο τρόπο δήλωσης των αιτημάτων ενίσχυσης, αλλά με ικανοποιητικό επιταχυνόμενο ρυθμό.
  2. Σε συνέχεια διεκπεραίωσης των ενεργειών που απαιτούνται, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα εκδώσει, μέχρι την Τετάρτη 19/7/2023, σχετική εγκύκλιο για το ΟΣΔΕ 2023.
  3. Επιπρόσθετα και μέχρι την Παρασκευή 21/7/2023 ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρά στην έκδοση της εγκυκλίου οδηγιών σχετικά με τα οικολογικά σχήματα (eco schemes).
  4. Εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος για τα συνδεδεμένα καθεστώτα.
  5. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες εκπόνησης των υπό έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με το Στρατηγικό Σχέδιο της νέας ΚΑΠ 2023-2027, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνοντας μια νέα αρχή προχωρά μαζί με τους αγρότες  στην νέα εποχή της νέας ΚΑΠ 2023-2027.

Εκ της Διοικήσεως του ΟΠΕΚΕΠΕ