Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης  από το εθνικό απόθεμα έτους 2021 σε 30.398 δικαιούχους, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου σε 31 εκ. €. Ακολουθεί επόμενη επεξεργασία όπου θα εξεταστούν και 5.642 αιτούντες δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος 2021 οι οποίοι περιλαμβάνονται σε περαιτέρω έλεγχο. Οι κατηγορίες ελέγχου ενδεικτικά αφορούν :

  • στις άδειες παραμονής μόνιμων διαμενόντων με επιχειρηματική δραστηριότητα,
  • σε καταγγελίες,
  • στην δήλωση ιδιωτικών βοσκοτόπων χωρίς ζώα,
  • σε νομικά πρόσωπα με οικονομικό διαχειριστή που δεν υπέβαλε ΕΑΕ 2021,
  • σε αποδέκτες δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από περισσότερους από δύο μεταβιβαστές,
  • στην δήλωση μεγάλου ζωικού κεφαλαίου,
  • σε αιτούντες με μισθωμένα αγροτεμάχια σε περιοχές πρώην μη επιλέξιμων βοσκοτόπων,
  • σε μεγάλες ιδιόκτητες ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις.

Οι   δικαιούχοι γεωργοί δύνανται να ενημερωθούν  στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Καρτέλα του Αγρότη» https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/FarmersTab/#/login, όπου αναρτήθηκε η ατομική τους πράξη προσδιορισμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης εθνικού αποθέματος 2020. Για να είναι δυνατή η είσοδος στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η λήψη κωδικού και η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού από τη σελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ στην επιλογή “Εγγραφή”.

Οδηγίες για τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού και λήψης κωδικού περιέχονται στο αρχείο:

https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/static/files/egxeiridio_online_xristi.pdf

Επισημαίνεται ότι παραγωγοί, οι οποίοι είναι  ήδη εγγεγραμμένοι  στις οn-line εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω εγγραφής στην ιστοσελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ για τα έτη (2014-2021) ή έχουν υποβάλλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα (Βιολογικές Καλλιέργειες, Κομφούζιο, Νιτρορύπανση) για την είσοδό τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα χρήστη, κωδικό). Δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή στο σύστημα ή πιστοποίηση μέσω taxisnet.